Palmer's is onderdeel van E.T. Browne Drug Company, een bedrijf met een lange geschiedenis aan huidverzorging en haarverzorging in de Verenigde Staten. Palmer's was revolutionair met het basis-ingrediënt cacaoboter in haar producten, en is nog steeds het #1 cacaoboter merk in de wereld. Palmer's heeft verschillende productlijnen, waaronder: lichaamsverzorging, verzorgingsproducten voor tijdens de zwangerschap en haarproducten. Palmer's gebruikt de beste ingrediënten om kwaliteitsproducten te bieden tegen betaalbare prijzen.

Nuts about coconuts!

Kokosnoten maken deel uit van de wonder foods die in alle menselijke behoeften voorzien en meerdere gezondheidsvoordelen bieden. In oud India werd de kokospalm kalpa vriksha genoemd, Sanskriet voor “de boom die alles geeft wat het leven nodig heeft”. Het is daarmee al duizenden jaren erkend als een immuun booster met een antifungale, antivirale en antibacteriële werking.

Wist je dat?

  • Kokosnootolie zit vol natuurlijke componenten die goed zijn voor een gezonde huid en haar, zoals Laurinezuur, Caprylzuur, Proteïnen, Antioxidanten en Vitamine E.
  • Kokosnootolie bevat ook een hoog niveau van middellange keten vetzuren, die een gezonde haargroei stimuleren en helpen om vocht in de huid vast te houden.
  • Laurinezuur, het grootste gedeelte van vetzuur in kokosnootolie, is waardevol voor haar anti-microbiële en anti-bacteriële eigenschappen.
  • Natuurlijke antioxidanten bestrijden vrije radicalen die een rol spelen bij veroudering. Vitamine E en proteïnen verjongen en kalmeren de huid en versterken het haar.

Natuur's super ingrediënt: Cocoa Butter

Ons belangrijkste ingrediënt over de afgelopen 40 jaar is cacaoboter, in feite kopen we jaarlijks meer dan 265.000 pond cacaoboter. We noemen het hét superbestanddeel vanuit de natuur vanwege zijn superieure genezende eigenschappen en zijn vermogen om de huid te helpen vocht vast te houden.

Cacaoboter is een rijk plantaardig vet dat wordt geëxtraheerd uit de cacaoboon en groeit in de vrucht van de cacaoboom. Wanneer de vruchten rijp zijn worden
deze geoogst van de stammen en takken en gescheiden door kleuren die overeenkomen met de kwaliteit van de boon; de vruchten van mindere kwaliteit worden veelal gebruikt voor industriële chocolade, terwijl de bonen van betere kwaliteit worden gebruikt in de Cocoa Butter-formule van Palmer's.

Palmer's doel is altijd de beste zorg voor jouw huid. We kopen onze meest rauwe en hoogwaardige cacaoboter uit Ghana, waar de beste cacaobonen ter wereld worden gevonden.

Onze rauwe cacaoboter is ethisch en duurzaam geproduceerd en we zijn een trots lid van de World Cocoa Foundation die duurzame landbouw ondersteunt.

lid van:
De Global Shea Alliance (opgericht in 2011) is een non-profit vereniging met een hoofdkantoor in Ghana. De GSA heeft momenteel 350 leden uit 25 landen. Het doel van de GSA is om strategieën te bepalen voor een duurzame wereldwijde shea industrie, waarbij het leven van Afrikaanse vrouwen en hun gemeenschappen wordt verbeterd.
lid van:
De World Cocoa Foundation (WCF, opgericht in 2000) is een internationale lidmaatschap organisatie, die meer dan 100 aangesloten bedrijven in de cacao waardeketen representeert. We zijn toegewijd om een duurzame cacao economie te creëren door cacaoboeren en hun families voorop te stellen.