1 van 3

Ethisch en duurzaam verkregen ingrediënten:

Nuts about coconuts!

Nuts about coconuts!

Kokosnoten maken deel uit van de wonder foods die in alle menselijke behoeften voorzien en meerdere gezondheidsvoordelen bieden. In oud India werd de kokospalm kalpa vriksha genoemd, Sanskriet voor “de boom die alles geeft wat het leven nodig heeft”. Het is daarmee al duizenden jaren erkend als een immuun booster met een antifungale, antivirale en antibacteriële werking.

Wist je dat?

  • Kokosnootolie zit vol natuurlijke componenten die goed zijn voor een gezonde huid en haar, zoals Laurinezuur, Caprylzuur, Proteïnen, Antioxidanten en Vitamine E.
  • Kokosnootolie bevat ook een hoog niveau van middellange keten vetzuren, die een gezonde haargroei stimuleren en helpen om vocht in de huid vast te houden.
  • Laurinezuur, het grootste gedeelte van vetzuur in kokosnootolie, is waardevol voor haar anti-microbiële en anti-bacteriële eigenschappen.
  • Natuurlijke antioxidanten bestrijden vrije radicalen die een rol spelen bij veroudering. Vitamine E en proteïnen verjongen en kalmeren de huid en versterken het haar.

Natuur's super ingrediënt: Cocoa Butter

Natuur's super ingrediënt: Cocoa Butter

Ons belangrijkste ingrediënt over de afgelopen 40 jaar is cacaoboter, in feite kopen we jaarlijks meer dan 265.000 pond cacaoboter. We noemen het hét superbestanddeel vanuit de natuur vanwege zijn superieure genezende eigenschappen en zijn vermogen om de huid te helpen vocht vast te houden.

Cacaoboter is een rijk plantaardig vet dat wordt geëxtraheerd uit de cacaoboon en groeit in de vrucht van de cacaoboom. Wanneer de vruchten rijp zijn worden
deze geoogst van de stammen en takken en gescheiden door kleuren die overeenkomen met de kwaliteit van de boon; de vruchten van mindere kwaliteit worden veelal gebruikt voor industriële chocolade, terwijl de bonen van betere kwaliteit worden gebruikt in de Cocoa Butter-formule van Palmer's.

Palmer's doel is altijd de beste zorg voor jouw huid. We kopen onze meest rauwe en hoogwaardige cacaoboter uit Ghana, waar de beste cacaobonen ter wereld worden gevonden.

Onze rauwe cacaoboter is ethisch en duurzaam geproduceerd en we zijn een trots lid van de World Cocoa Foundation die duurzame landbouw ondersteunt.

Palmer’s werkt, mijn huid is het bewijs!

Palmer's gebruikt enkel de beste ingrediënten
om consumenten te voorzien van de hoogste kwaliteit producten tegen een
betaalbare prijs. Alle producten zijn met de hand vervaardigd o.b.v. de
uitgebreide kennis en langdurige ervaring in het vervaardigen en
aanbieden van superieure formules die resultaat leveren. Dit is de reden
waarom Palmer's belofte aan de consument altijd een onvoorwaardelijke
garantie voor kwaliteit is.

  • Rainforest alliance certified

    Lees meer 
  • Global Shea Alliance

    Lees meer 
  • World Cocoa Foundation

    Lees meer 
  • Fair trade coconut oil

  • Ethically & sustainably sourced

  • No animal testing

  • Family owned & operated

1 van 7

PALMER'S COSMETICS

Palmer’s werkt, mijn huid is het bewijs!